måndag 19 september 2011

Chokladpannacotta med apelsin

På veckoslutet gjorde jag en fantastiskt god dessert. En chokladpannacotta med apelsinsmak och den var så god! Jag hann tyvärr inte få någon bild men jag lägger ändå upp receptet. Om man inte vill använda gelatinblad kan man använda gelésocker istället. Det här bara måste man testa! :)
CHOKLADPANNACOTTA MED APELSIN:
4 dl grädde
1 dl strösocker
rivet skal från en apelsin
saft från 1/2 apelsin
150 g mjölkchoklad
2 gelatinblad
Garnering:
apelsinfiléer
riven mjölkchoklad
citronmeliss

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min.
2. Koka upp grädde, apelsinskal- och saft.
3. Hacka chokladen och häll ner den i grädden, rör tills chokladen smält helt.
4. Tillsätt gelatinbladen (som du pressat vattnet ur) och rör till en slät blandning.
5. Häll upp i fina glas eller dessertskålar och låt stelna någon timme i kylen.
6. Garnera pannacottan före servering med apelsinfiléer, riven choklad och citronmeliss.

//Matilda

1 kommentar: