söndag 31 mars 2013

Krispiga choklad- och nougatrutor

De här rutorna blir supermumsiga! Är gott när som helst, inte bara på påsken. Kanske bara som godis till fredagsmyset?
Man kan variera dem mycket. Ha i andra nötter än hasselnötter (mandel, cashew, pistage...), vit choklad istället för mjölkchoklad, torkad frukt som t.ex aprikoser osv.
Lättlagade och krispiga chokladrutor.





























Här får ni receptet;

Krispiga choklad- och nougatrutor:

100 g mörk choklad
50 g nougat
1/2 dl grovhackade hasselnötter
2 digistivekex
1/2 dl kokosflingor
några rutor mjölkchoklad

Börja med att smälta choklad och nougat i vattenbad. Hacka under tiden hasselnötterna grovt och krossa kexen med handen. Blanda choklad/nougaten med nötterna, kexen och kokosflingorna.
Häll ut chokladblandningen i en form klädd med bakplåtspapper. Låt stelna i kylskåpet.
Smält mjölkchokladen och ringla över godiset. Låt stelna igen i kylskåpet. Skär i små rutor med en vass kniv.























//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar